Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrevs 15 januari * Inspiration från Händels Messias där kören sjunger "All we like sheep" unisont och sedan försvinner "has gone astray" i väg i de olika stämmorna...


All We Like Sheep - 100 förlorade ord

På en väg gick vi ut, på tusen skingrades vi. Ändå är den ena människan så förvillande lik den andra mitt i sin synbara olikhet. Hur vi än i vår rebelliskhet försöker positionera oss, hitta vår egen väg, bort från Gud, bort från människor, kommer vi ständigt att återvända till samma plats som innan. Det är mörkt i världen och utan varken kompass eller lykta kommer vi som vilsna barn/får fortsätta gå i cirklar, samma stigar om igen och om igen, mer och mer desperata, mer och mer insnärjda i vårt eget nät, självbedrägligt lurade av samma irrbloss i tillvaron.




Prosa (100-ordare) av näver de anima
Läst 278 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-16 06:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Njae, känner jag om ett påstående i denna text: "Hur vi än i vår rebelliskhet försöker positionera oss, ..., kommer vi ständigt att återvända till samma plats som innan."

Går man till Herakleitos tankar om att stiga ner i floden kan vi inte återvända till samma punkt, antingen är jag en annan eller platsen. Om inte annat så är återvändandets erfarenhet annan än förra gången. Cirkeln sluts i min mening inte, möjligen går vi i spiral mot något oväntat mål.

Anspråket med vi-tilltalet kan avhjälpa detta problem, om det ersätts med jag-tilltal. Då minskas allmängiltigheten och personligheten ökas. Inte så illa för min smak, i min smak. En smaksak.
2015-08-13
  > Nästa text
< Föregående

näver de anima