Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
18 jan 2010


Kinesiska katter - katt 3 (Panthere Tigris Amoyensis)

Den kransbekrönt träder in i röda mörkret
må akta tofsen vid din panna,
tillika tofsen, där svansen skulle sitta...

Men jag anar att det döljer sig
kanske en fisk under kronan -
röda kronan, ögat - röda ögat,
buken - röda buken...

-
Fisken i Wang-tecknet!
Fisken utstrålad, infångad!
-

Krans på krans
en överlagring av suddiga tecken -
Men du bara fortsätter stirra
rakt ur ditt röda mörker




Fri vers (Fri form) av näver de anima
Läst 307 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-17 18:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

näver de anima