Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag vill sätta den gamla boken på hyllan. Och jag vill aldrig damma av den.


Bekräftelsens lidande

Jag vet hur
jag kan få dina ögon
att klä av mig
fortare än vad dina händer kan arbeta

Jag vet stegen i dansen
När jag ska ta ett steg bakåt
och vänta in din nyfikenhet
Jag vet när jag ska gå framåt
och se begär i dina ögon

Jag vet hur man undviker
obekväma tystnader efteråt
Jag vet hur våra egoistiska
tillfredställda leenden ser ut
Jag vet precis hur jag kan låna dig för en stund

Dina ögon skriker åstundan
mina skriker längtan
men en längtan efter intimitet
på en nivå där ögon
viskar
vilar i trygghet

Bekräftelse och lidelse
Jag letar efter löv bland granar
Jag stannar aldrig kvar
Och jag är trött på att veta
fel saker

Snälla tala om för mig
att du kan hålla om mig
utan att röra mig

Be mig att stanna
Att våga älska
Be mig att våga tilltrösta
även om jag inte
förlitar mig på mig själv

Jag vill inte
bara låna dig
för en stund








Fri vers av Pyrén
Läst 396 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-18 05:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
insiktsfullt, vackert, berörande och väl skrivet. *applåderar*
2010-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Pyrén
Pyrén