Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Midvinterns sol

Så stråla glada sol
på himmelen den blå
Du är så behaglig
och skön att titta på

Du vandrar på grenen
där rimfrosten står
Din midvinterskönhet
vill lämna sina spår

Små iskristaller hänger
kring tak och i fönster
Där blicken din glänser
bildas vackra mönster

Kring dina klara strålar
mot flingor som faller
En vinterbild så ljuvlig
vid gnistrande kristaller

Mot stelfruset vatten
som silver du blänker
Högt över vinterland
din kärlek du skänker

Du strålar som bäst
när himlen är klar
Vid snötyngda nejder
känns du underbar

Du midvinterns sol
när tiden går mot vår
Från dina skira strålar
man härlig värme får




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 391 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-01-18 08:04



Bookmark and Share


    sajo
Trots kylan så visade sig den underbara solen och det blev så härligt ljust. Solens stunder gör under med både människor och växter som sträcker på sig.

Gillar din text. Applåder.
2010-01-19

  Yrre VIP
Å sådan sprittande glädjefullt välkomnande till ljuset, så glad jag blev av denna!
2010-01-18

  thyra
Fin hyllning till solen och fina rim!
2010-01-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO