Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regn

Morgonen är vaken
och solen likaså
Syns ej för molnen
ty himlen är grå

Regntung baldakin
kring skyar ovan där
Droppar faller ner
på någon som är kär

De faller ner till jorden
på blommor och blad
Fågeln där i dammen
blir leklysten och glad

En flicka söker skydd
där vid ett paraply
Två händer som möts
när kärleken är ny

En midsommarglädje
kan inget regn förstöra
Dansen på bryggan
vill nattens ro förföra

En barkbåt på vatten
den seglar underbart
En resa ut i världen
när vågorna får fart

Ödmjukt faller regnet
från höga höjder ner
Naturen känner törst
och ropar efter mer




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 498 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-01-18 13:08



Bookmark and Share


  Yvonne
Vackert. Mycket bra avslut i sista versen
2010-01-20

  anits VIP
En underbart härlig dikt
2010-01-18

    Bodil Sandberg
En helt underbart fin dikt min vän!!!
2010-01-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO