Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.youtube.com/watch?v=7vTbvvKdBwg http://www.youtube.com/watch?v=aKaNIr4xD4A&feature=PlayList&p=2705834083D9B204&playnext=1&playnext_from=PL&index=3 http://www.youtube.com/watch?v=CBjSasDP5Vw&feature=PlayList&p=49E0AE7F5F993F71&playnext=1&p


Esoteriska agendan


Sinnena föds nyfikna, oskuldsfullt rena
fostran genom livet, dem kontaminera
genom bland annat koncensus i media,

religiösa skrifter, skollitteratur,
gangsterglorifierande populärkultur,
politisk retorik,
höger vänster, spegellik,
och moraliserande föräldrapedagogik,

i spiral går arvet, indoktrinerad etik,

spiral snurrar vidare för masshypnos,
mänskokött till apparat, i metamorfos,
snart våra organ, vittrande förgås:

av korporativt förorenad
ständigt ut, och inhalerad
syre, betecknad, O,
tuggor av, genmanipulerad
övergödd, galen ko,
eller
fluorid i dricksvatten, h2O

Under klockans träldom, envar är varandra lik,
vi är mekanik
i arbetsslit
för monetär profit
löneslavar i nit
flyktar ångest till tobak, medicin eller sprit

Men det är esoteriskt,
varför min klagan profetisk
inte längre blott poetisk

min andedräkt helvetiskt
bränsle till frihetslågorna
som löpeld på trådarna,
fäst, vid nacken på marionettfigurer,
bränner händer på dårarna
som formar dessa härskarstrukturer




Fri vers (Spoken word/Slam) av Eduardo
Läst 566 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-01-19 09:53



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
Skickligt uttryckt samhällskritik, både denna och de föregående.
2010-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Eduardo
Eduardo

Mina favoriter
Kärleken
Underliv kreativ