Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

gruvligt

ur ruinerna av byggfuskhusen i det arma Haiti
efter fyra dagar
gräver man fram att flickebarn
mörkt, levande och vackert
men självklart gråtande

men
levande
ensamt
okänt
i detta stackars
förlorade och under århundraden
våldtagna land

ingen mamma
ingen pappa
ingen någon
såsom nyfödd rakt ut i
Kaosien

Samtidigt som
brösttonigt från biståndsministrar
EU-toppen signalerar

"Visatsarenochenhalvmiljard kronor på Haiti"

som jag
en simpel pensionär och motvillig eutillhörare
räknar på saken
och då finner att Eu-medborgaren bidrar
med cirka två kronor per capita
för århundradets största mänskliga samhällskatastrof

vadfanärdetförnågot
allmosor
Avlatsbrev
skamlöshetsskenhelighetsorgier

fixar vi inte Haiti
huriallsindar skall vi fixa själva Jorden
du
ni
som vi röstade på
till ett
EU-parlament.




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-19 23:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Deras mörka ögon berör
Men vad kan vi göra
här hemma i vårt trygga Norden
mer än att visa att vi bryr oss ...
som du gör här
2010-01-21

  aol
kamrat läs min dikt, brevet till maud
2010-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP