Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kronkursens dyrkare som vill bli eurokursens dito...


De som ser sej ovanför mänskligheten men är under



Kampen är att få kronbögarna att bli
Som människor
De vill bli eurobögar
Högre status för att klara av sin resning

Är de nån idè
Men de
De som är så långt från verkligheten
De matar inte ens sina egna barn
Eller byter på dom
De lejer in flickor, från mänskligheten…

Man kunde tro att de gillar, mänskligheten
För det lever på den
De lever av den
Men ser ner på den
De är parasiterna på samhället
Beklagar sej över skatten
Fast de får kvar summor som är mer
Än 10 andra tillsammans får om året
Men per månad…

Likt myror mjölkar bladlöss
Så får mänskligheten dra in mjölken
Åt dessa
De bor i sina fashionabla våningar
Långt bort
Från verkligheten
Långt ifrån människorna
Långt ifrån mänskligheten

De har ”sommarhus” på Värmdö
Med stora murar ikring
För att ha en slags ”Östermalmskuvös”
Innanför murarna ”för enbart invigda”
Och genom grindarna kommer endast deras gelikar
Fast deras män, ofta lockas att ge mänskligheten en stöt
Några kronor, nån present, och naturligtvis
Smak på ”sin lyckobringande kuk”
Den kvinnliga delen av mänskligheten alltså
De hoppar högt när de genom detta kan få en känsla

Kanske är det bra att människor får ha
Hand om deras barn
Då kanske i alla fall barnen har en chans
Att bli människor
Att ha känslor
Att leva och se verkligheten…

Saker kan bli bra
Fast inte avsikten är den som ämnats
Där i våningarna på öster
Där i livets hårda tröst är
”att vi inte är som dom”
och att dom, kan leva på hårt bröd och vatten
”det skiter väl vi i”
i det ger vi katten ….

För de är så mycket bättre
Än oss vanliga
Än oss, mänskligheten
Den som de parasiterar på
Kallar det för sin ”välgärning”
Slår sej för bröstet
Och ser ner på….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 167 gånger
Publicerad 2010-01-20 06:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO