Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

...när den invanda riktningen visar sig vara en återvändsgränd




Svängom

 

 

Så du mötte en vägg
där du väntade väg
du mötte en mur
du mötte taggtråd
där du väntade
öppna vidder
fria rymder
du kvävs

ingen
luft
in


bara gråt ut

ut
gråt
bara ut

men
sen kan
du väl ta
en vals med dig
kasta dig ut i en svängom
störta mot din utgångspunkt
och när du kommer till din huvudled
börja om i annan riktning
skylten återvändsgränd
hängde där redan då
men du, du sprang
alldeles för fort
för att läsa
den då




Fri vers (Fri form) av Björn Donobauer
Läst 2493 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-01-20 11:56



Bookmark and Share


  noname_realmind
Snygg formatering! Och en härlig dikt med många tolkningsmöjligheter. :))

Jag tar mig gärna en svängom och störtar mot min utgångspunkt... ;) *don't we always*
2010-01-21

  Anna*
Väldigt välskrivet och snyggt uppställt!
2010-01-20

  walborg
Så fyndigt, klokt och snyggt designat!!! Stort tack!
2010-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer