Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mamma

Mamma , min sorg känns stor när jag tänker på dej,
dej -min egen mamma.
Jag önskar du kunde ställa dej upp och säga
- Nu är jag här mitt barn, nu är jag här för dej,

önskar du skulle ställa dej upp och berätta allt
som du gömt inuti,det där som nu har unknat i din kropp

jag önsker du skulle ställa dej upp mamma,
och se på mej med öppna armar

jag önskar du kunde skulle ställa dej upp
ställa dej upp
bara ställa dej upp.

Jag har alltid velat hela dej
hela ditt hjärta med ord som vi tvärt stannat inför-
rädd har du alltid varit för dem,som om de skulle
göra ont som om de skulle snärta till dej i aniktet ,piska dej hårt som en livrem mot handflatan,som en vass pennspets mot din huvudsvål
som en kniv mot bröstet
som en far som sårat och gjort dej så illa så illa så illa
som ett liv förstört-
men här står jag nu din egen dotter jag vill inte vara rädd längre
jag tänker inte vara rädd som du för de ord som jag har inuti mej och de bultar hårt i bröstet de gör ont i strupen de vill inte vara kvävda-
de orden gör aldrig ont mamma,de orden kan bara hela-

-Jag älskar dej mamma
för allt du varit för allt du är och för allt du någonsin kommer att vara
jag älskar dej mamma


med all min kärlek målar jag mitt hjärta bara större och varmare fram till dej



Jag sörjer ditt val,och för allt du är rädd för men jag är här.




Fri vers av elin tallmo
Läst 284 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-01-21 20:46



Bookmark and Share


  Anna*
Fint och ömsint trots smärtan i texten.
En förhoppning att mamma ska bli den barnet önskar att hon vore.
Starkt!
2010-01-21
  > Nästa text
< Föregående

elin tallmo
elin tallmo