Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jordens kaos



Du ska icke stjäla

men hur ska
människor kunna ta hänsyn
när dom bara vill ge sina
barn mat

Du skall icke döda

men hur ska människor
som inte har någonting
känna sig trygga
när andra skadar dom
hela tiden
Hur ska dom skydda
sig

Ett skyggt djur går till
attack
Människor är skygga
djur som går till attack
hela tiden

Du skall ta hand om din
näste
men ingen bryr sig om andra
bara om sig själva
egoismen ökar
om jag inte ser om mitt
hus
vem ska göra det

En hand som räcks ut
utan att be om någonting
tillbaka
det är det viktigaste nu




Fri vers av christie
Läst 185 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-21 22:11



Bookmark and Share


  Akke
Tänker att det är aldrig rätt
att handla orätt
man kan tvingas döda i självförsvar osv
men själva handlingen är orätt
fel, oskicklig, att döda är inte bra
Om jag tvingas själa mat
är handlingen "fel"
människan är god
och det jag ger kommer tillbaka
inte på studs
men 100%
2010-01-23
  > Nästa text
< Föregående

christie