Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Behövde bara få ut det. Har nog inget poetiskt i sig, men det skiter jag i. Behöver bara få ut det.


Frankensteins brud

Just nu lever jag såhär:
Springer slåss kämpar springer
mot något som jag inte vet existerar.

Ligger på vardagsrums golv
och lyssnar på lp-skivs-skrap.

Spelar ett fånigt jävla spel som går ut på
att jag ska se ut som alla de glada msn-smilysarna varje dag.

Dricker vaniljte och räknar ner
dagarna tills jag får andas din luft.

Slåss med köksbord och mina ben
och får blåmärken och stukningar.

Stannar hemma för att gråta hela dagen
istället för att gråta på äckliga skoltoaletter.

Ligger naken i min säng
och undrar hur mycket jag borde förändras.

Har en konstant längtan efter att
förstöra något vackert.

Har en konstant känsla av att
jag kommer att spricka om jag inte får ut skriken snart.

Går till en psykolog och försöker
skaffa mig perspektiv, får perspektiv i 24 timmar som sen släpper.

Känner mig levande död,
är kanske Frankensteins brud?

Försöker att bara göra saker som får
mig att må bra. Det går inte bra.

Spenderar pengar och hoppas
på att det ska få mig att må bra.
Det fungerar inte.

Dricker vin och hoppas
på att det ska få mig att må bra.
Det fungerar inte

Söker tröst bland mina föräldrar,
får bara ångest tillbaka.

Allting med mig är en akilleshäl,
allt är bräckligt.

Ge mig perspektiv som håller,
låt mig känna mig fri.

För just nu kan allt få mig att sprängas.




Fri vers av KajsaBjörk
Läst 235 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-01-21 22:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KajsaBjörk
KajsaBjörk