Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flera liv i distanserad närhet

Högst upp
på ett hus till himlen
satt en man
och såg ut över staden
sin stad
sedan kriget
hade fört honom dit

Det var höst
Det var grått
Det var dystert
Det var jävligt

Längst ner
vid porten
till ett hus till himlen
låg en kvinna med värkar
Hon låg med magen dold
av höstkappan
och togs för
en drucken

Det blåste
Det var höst
Det regnade
Det var Sverige

Från en TV
nere i källaren
i ett hus till himlen
hördes bruset
av krigande myror
I TV:ns värme
satt en ensam flicka
och höll om en docka

Det var nu
Det var då
Det var vi
Det var höst

I köket
på våning åtta
i ett hus till himlen
hängde en man
och luktade lik

Det var höst
Det var jävligt
Det var grått
Det var slut




Fri vers av Lénon
Läst 272 gånger
Publicerad 2005-10-28 13:38



Bookmark and Share


    vilsen
jag fullkomligt älskar dessa dikter av dig, där man får följa med in i ndra människors liv ! wounderbar :)
2005-10-28

    Lénon
Tog till mig, tog bort en.
2005-10-28

  Daniel_78 VIP
Gillar detta! främst de två första livsbeskrivningarna,
möjligtvis blev det en aning långt, kunde kanske kortas ner med en...kanske, kanske inte
2005-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Lénon