Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara två bokstäver!

Ändå har detta ordet allt!

Alla deckar- och romanförfattare använder det när
de verkligen vill få läsaren att lyssna till ordentligt.
Bara det lästs slår det till i läsarens fantasi om vad,
som kan tänkas hända och hur det sen skall gå...

Detta ord kan låta inbjudande, hoppfullt, eggande
och till och med hotfullt. Ändå är det ingen svordom
inte ens ett runt ord! Inte någon kan ta anstöt av det!

Trots att det bara har två bokstäver har det sådan kraft
i sig att det kan få den mest ointresserade åhöraren att
lyssna till och hänfört bara tappa hakan av spänning
inför vad, som skall komma efter att det har sagts!

Till och med det busigaste barn och den farligaste
bov kan kan stanna upp efter att ha hört det ordet!

Men det skall erkännas att betoningen av ordet
betyder mycket... Drar man på det så stegras
spänningen nästan olidligt sa någon till mig...

Och jag skall ta det ordet till titel på barnboken
jag skriver! Det väcker ju spänning, undran
och har till och med lite magi över sig...
Och det gillar ju barn!

Vilket ord det är?

Nu!




Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-01-24 19:18



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Nu är magiskt- det är allt vi har
2010-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt