Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Noctem... Fånga natten!


Noctem!

När skymningen röd försvann
så bleknande fort över vattnet
och natten steg mörkt färgande upp
som en spiral över och under himlens fäste
då suckade jag och ville gå hem...

Men då tog nån i mig tag
och ett finger lades över min mun
och en röst sa:
Njut av mörkrets rodnande ingång till slut
ett konstverk av ett så sällsynt slag
ser du nog inte igen...

Min vän!

Oh jag jag stannade en stund...

Och då lades en hand om min rygg...

Och fyra ögon blickade ut över ett eldfärgat Öresund!

Och jag? Jag lade min hand om honom!




Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-25 12:59



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En härlig underbar bild målar du med dina ord
2010-01-26

  Lavinia Röd
Åhhh, vad underbart vackert du fick till det nu! Inte nog med att du fångar natten, du fångar en fantastisk kärleksfull känsla och att det gäller att ta till vara på sekundrarna. Lite mystiskt är det också med han som lägger sina händer om din rygg. Är det natten mån tro? Eller en käresta! Applåderar!!!!
2010-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt