Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

spårspaning

spåren förskräcker inte
de förnöjer

i snön ses rävens stämplar slingra
revirmarkeringar
rådjursklövar
mössens med svanssläpsslinga

och här! vad nu!
vi kommer över stora klövar mitt på isen
spår som plötsligt bara tar slut!

har älgen kommit seglande från skyn
har älgen landat och spårlöst sedan försvunnit
vilken syn!
med älgavingar?

men tillsist förstår vi spåren bättre
svanfotsavtrycken hade otydliggjorts
och i nytolkning såg vi både landningsplatsen
och banan för svan-takeoff

men tanken
på älg i flykt
den
var fascinerande




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-26 11:34



Bookmark and Share


  Christine Sabel
De kan ju lite av varje älgarna, simma över Öresund....
2010-01-26

  Line W
Vilken underbar dikt! Ett stort leende över mina läppar! Kram :)
2010-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP