Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En kvart eller bara tio minuter!

Du Aftonstjärnan kom och lys
med Ditt ljus över just mitt hus

Det är så skönt när mörkret faller på
om Du lyser lite för mig just då

Att bara i tystnaden sitta och titta
sitt eget jag är det då så lätt att hitta

Inga störande ljud ingen, som kommer med nått bud
men om man vill kan man samtala med sin Gud...

Att bara en stund få sitta och göra ingenting
är för kroppen och själen en lisa, ja en fröjd
efteråt är du, som dessa nöjd.






Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-26 18:06



Bookmark and Share


  Näckrosen
Mysig dikt. Aftonstjärnan får gärna lysa över mig med, skulle behöva lite ljusterapi och frid för själen.
väldigt fin dikt :)
2010-01-27

  Mr Lindemann VIP
Den är nästan lika fin som denna som jag hittade på nätet

"Giv mig en enda stjärna att fästa blicken på
när i nattsvarta mörkret jag tvingas gå
Den skall leda rätt, giva stöd och tröst

när jag tycker jorden gungar och sorgen fyller mitt bröst

Det finns så mycket gråt och smärta på vår jord
men ett litet ljus kan falla blott av ett vänligt ord
Det hjälper mig på vägen som jag måste gå

så giv mig en enda stjärna att fästa blicken på"

En som arbetade på hemtjänsten fick så denna texten av en 96 årig patient som har skrivit den

Men din var fin på ett annat sätt
2010-01-26

  Michaela Dutius
Att göra ingenting - kanske är det då vi gör mest
2010-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt