Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ibland kippar man efter luft


diktartrauma

I en diktar lya kan ångesten ligga tät
blod rinner på tapeten,

man faller faller
sinnena brinner

du släcks och tänds
in tilldunkla mörker

och på väggen en bild av
gökboet därinne finnes jag,

skriva om det ofödda
som blir gestalter

om liv om död
om det ljusaste
som lyser upp
den mörkaste väg,

på ont och gott
är han ju världens

samvete dess
lilla stora känselspröt.




Fri vers av aol
Läst 560 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2010-01-26 22:03



Bookmark and Share


  Lollitta VIP
gökboet därinne finnes jag,


________________+++++
2013-12-07

  erkki
Detta känns väldigt intensivt, och medryckande. Vi har nog alla lite olika sinnesstämning när det "rinner till". Du kan - om du vill - jämföra med "Den ensamme poeten" eller "Poesi vs Prosa".
2010-02-02

  Suzy med punkterna
Precis just så...
Bra skrivet
2010-01-31

  Maria T
Så sant du skriver om
diktartrauma.
"på ont och gott
är han ju världens
samvete dess lilla
stora känselspröt"
Mycket bra
2010-01-31

  Lisa Höglund
Underbar, man känner igen sig så mycket! :-D
2010-01-30

  Matilda Linnéa Tinér
sitter och ler här
för orden konspirerar
sina egna vägar och
det är så fint hur
du skriver om det
som ligger mig närmast
om hjärtat.

bra bra!! :)
2010-01-30

  Eva Langrath VIP
du skriver så väl om ordets födslovåndor .
2010-01-28

  Elaine.S VIP
Ordens värkarbete, ordens väg, väl beskrivet!!
2010-01-28

  Bodil Sandberg VIP
Känner onekligen igen ..detta att gå in i "tillståndet" kan vara särdeles uppskakande..och omtumlande och..härligt..och..ja..säkert finns det olika sätt att vara i detta "tillstånd" men här finner jag många likheter med det egna..

suverän poesi med djupa starka känslor i !!!!tack för bokmärket!
2010-01-27

  mare VIP
Mycket bra....sparar..
2010-01-27

    sajo
Ord man blir berörd av och nog är det så allt så som du skriver.

Applåder.
2010-01-27

  anita VIP
Mycket fin beskrivning och man blir berörd av dina dikter
2010-01-27

  S.A.I. Steve Lando VIP
härlig bespegling utav traumat o kreativiteten
2010-01-27

  Berit Robin Lagerholm VIP
Fint sensibelt tecknat
Fint beskrivet skeende
2010-01-26

  Mats Henricson
Briljant om poetens dilemma, känsligt och djuplodande . Bokmärker !
2010-01-26

  anits VIP
Så fint och mycket berörande
2010-01-26
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol