Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Anorektisk fest

Kom till mig på party
säger jag så snällt
vi kan ha det trevligt
fira träning och svält

Vi kan dricka vatten
och vi kan spisa luft
allt annat blir man fet av
det säger vårt förnuft

Vi kan leka doktor
och vi kan skära sår
för det finns ingen annan
som smärtan förstår

Ställa oss på vågen
se vem som lättast är
mäta och undersöka
vem som smalast midja bär

Vi tror ej att vi duger
tycker ej att det är tufft
men vi ska skåla vatten
och vi ska spisa luft

Kom till mig på party
en anorektisk fest
vi ska kora kungen
han som svält vet bäst




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 539 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-01-27 11:38



Bookmark and Share


  Eduardo
helt underbart... bokmärks... Anorektisk fest... perfekt samtida satir!
2010-02-02

  Yvonne
Temat förvånar mig. Men det ligger ju i tiden att svälta sig, så varför inte en dikt om eländet. Bra rim. Applåd.
2010-01-29

  Monika A Mirsch VIP
gillar din dikt, dess flyt och speciellt dess slut:
"vi ska kora kungen
han som svält vet bäst"
2010-01-28

  Anders Nordlander VIP
humoristisk text, med en underton av stort och skrämmande allvar.
2010-01-27
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO