Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

..när luften och snön är ett enda medium..




Illa Vind

 

sydling kuling
stormgränsen nära

 

skär vassa kanter
i dikesren och längs vägbank

 

fälten skogarna husen ladorna
vägarna människorna


vitmenade
utplånade
för allt utom 
sig själva

 

kall vind
piper igenom golvbjälklag
fundamenten ansätts
ur golvspringan
ylar vind

 

dånar av mottryck
i skorsten och imkanal
virvlar vita vriler
av lossryckt kristallfall

 

kura storm
vila i malström
avstå från
vitvärld

 

vara i
inte kämpa mot
vintervila




Fri vers (Fri form) av Björn Donobauer
Läst 382 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-01-27 13:52



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Om man bortser från kylan, känns dikten varm... Jag tycker särskilt mycket om "vitmenade/utplånade/ för allt utom/ sig själva".
2010-01-27

  Anita Hanssen VIP
Det här bjöd på njutbar, meliodisk läsning. Härligt författat!
2010-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer