Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

gammeltankar

de små

barnen

oskyldiga
alltid oskyldiga

vuxna

alltid
skyldiga till gjort och ogjort

de äldsta eller äldre
sådana som jag

vanmäktiga

våra brott begångna
kanske preskriberade
men därför inte alltid
glömda
och
förlåtna

vad säger de egna
barnen vännerna
och andra

vad bubblar i det diffusa
samvetet
vad kokar i det klara

förträngningsmekanismen verkar
och på andra får man svårt att
klaga

samtidigt
som de där ögonen ser dig
alltid
överallt
ögonen i ansiktet hos ett barn

ett barn
övergivet skändat
av någon

någon
som kanske
en gång
var ungefär som
jag




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-27 21:50



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
tänkvärt : "vad bubblar i det diffusa
samvetet
vad kokar i det klara"

vem skändar och när skändar jag???
2010-01-28

  anita VIP
Så vackert och bra skriven dikt.
2010-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP