Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lillebror kom till världen




Lillflickan var hela fem år när hon skulle få ett syskon


det var en stökig sommar på många sätt



Det stora huset byggdes om till tvåfamiljshus


Farfar och farmor fick sina rum och vi fick eget



Lilltösen kommer ihåg hur hon sov med farmor i ladan


mamma och pappa sov i bastun



sen novembernatt gick pappa och hämtade barnmorskan


det nya tillskottet skulle födas hemma



Lillflickan fick inte sova i sin egen säng


utan stanna i köket hos fadern



hon var dock inte nöjd med arrangemanget


utan höll ett herrans liv



Framåt morgonen kom barnmorskan ut


förlossningen hade gått jättebra och en stor frisk pojke


hade blivit fött



Barnmorskan hade sagt att hjälpa den lilla gossen


att födas var ingenting jämfört med flickan där


den ungen var det värsta hon hade varit med om



men flickan gick lungt till sin egen säng


och somnade från detta märkliga


som störde hennes lilla värld




Fri vers av arja savela
Läst 275 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-01-28 01:17



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Finemang
på någe sätt
bra berättat
2010-02-06

  Eaglemountains VIP
Applåd för något som känns igen ..... bra beskrivning .....
2010-01-31

  Monika A Mirsch VIP
nära skrivet om den ohyggliga svartsjukan och nytt liv
2010-01-28
  > Nästa text
< Föregående

arja savela
arja savela