Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bergsröst

från berget kommer uvens röst
jag hör den
när jag sovsäcksnedkrupen sitter ute och lyss

rytmiskt pulserar den ut över bohuslandskapet
ett vårbudskap sprids i januari
och fyller alla vrår

men hur låter han egentligen
den tofsprydde
eldögde

tutar han
hoar han
eller är det rop man hör

jag vet inte så noga
men hans läte kittlar mitt öra
mystiken kryper in på mitt skinn

och jag minns den gången
på Kalvö
hur han fem meter ifrån mig
vårlät
och hur det i fullmånesiluett
rök ur hans öppna näbb




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-01-28 18:21



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Underbar naturtext med känsla
2010-01-29

  Lavinia Röd
Underbart! Jag ser uven framför mig när jag läser.
2010-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP