Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

naturkatastrofen har ett namn: MÄNNISKA




Inget höra, inget se, inget förstå

 

Storm, Vind, Vatten
skulpterade våra berg
stränder, bukter, öar
dalar grävdes ut 
isfloder, stenlaviner
vulkanflöden formade
marken under oss


vad vackert det blev
sa vi som kom sen
och slog oss ner
byggde tändsticksexistenser
i tsunamiväg; under lavingata
på flodvågsstränder,
byggde höghus
över förkastningssprickor


det enda budskap
vi inte kan läsa
som stumt står hugget i sten
eller finns dränkt i flodslam
är att Moder Natur
väntar sig mera vett
av sina barn
än att tro att hon 
kan sättas på vilohem
att rulla tummarna


Moder jord
rör sin deg
det skall bli 
andra bullar

 

 




Fri vers (Fri form) av Björn Donobauer
Läst 776 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2010-01-29 12:25



Bookmark and Share


  BitterSweet
Månne Gud fader skapat moder jord??*s*

Gjorde han det för att han gillar överraskningar, tro?

Såna där överraskningar får han gärna behålla för sig själv... jag bor på mitt berg och ser med bävan fram emot vårens översvämningar...

Mycket bra, min vän..........
2010-02-20

  britt-marie VIP
Fullständigt lysande!!
2010-02-20

    ej medlem längre
Afturelding ditt oskrivna blad.
Trolldegen i rörelse
i
rörelsens mitt.
2010-01-29

  Lavinia Röd
En text helt i mitt tycke och smak! Ingressen och den sista strofen är strålande! Det bästa jag läst idag!
2010-01-29

  Bibbi VIP
Otroligt bra.
Grattis till placeringen!
2010-01-29

    ej medlem längre
Sista strofen var skön!
2010-01-29

  Anita Hanssen VIP
Så sant som det är sagt (skrivet)!
2010-01-29

  walborg
Fint att läsa denna genomtänkta text.
2010-01-29

  Larz Gustafsson VIP
Jag tror på Fader Gud och lagen om sådd & skörd.

Snyggt skrivet i alla fall.
2010-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer