Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var bättre förr

På Olof Palmes tid
byggdes vår välfärd
då kunde en lekman
studera och bli lärd

Då kunde våra bönder
få pengar för sitt ister
politiker var ödmjuka
och inga populister

På Olof Palmes tid
fick åldringar pension
snart är det historia
en gammal tradition

Nu har skatten sänkts
för dem som har pengar
men gamla och sjuka
får bo i sina sängar

På Olof Palmes tid
fanns det jobb till alla
glädjen den var större
och murarna sågs falla

Nu är priserna höga
i matvarubutiken
den som är arbetslös
blir lämnad och sviken

På Olof Palmes tid
var landet inte kallt
visst fanns det rasism
men inte överallt

Nu får barn och gamla
känna på processen
när pengar ska sparas
till giriga noblessen

Det var mycket bättre
På Olof Palmes tid
tyvärr så är han borta
må han vila i sin frid




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 579 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-01-29 13:22



Bookmark and Share


  Eduardo
yes... mkt bra... detta är välformulerad o skönt komponerad politisk nostalgi :-)

gillas
2010-02-02

    Bodil Sandberg
Jälar vad du är skicklig..ja rent ut sagt!!applådåskor!!
2010-02-01

  Anders Nordlander VIP
http://www.youtube.com/watch?v=bBy618hWeMg

2010-01-29

  Anders Nordlander VIP
På mäster Olofs tid tänker jag på, en visa av Björn Afzelius

Ja det var framför allt skojigare på Palmes tid
han var en riktig människa och politiker
2010-01-29
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO