Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

..förvandlingsnummer av mest oroande slag




Varulvs ansikte

 

Myten om

Varulven

där grym människa

förvandlas

i fullmåne

 

är inte hälften
så vidrig
så skrämmande
så onaturlig
så abnorm
så världsbildskakande

 

som vetskapen

att fullt normala

människor

betraktar andra

som byte

errövring

nyttoobjekt

 

 

vargjakten

skjuter fel djur

men det ylar

ingen djävul om




Fri vers (Fri form) av Björn Donobauer
Läst 496 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-02-01 17:48



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Riktigt hemsk skulle myten vara om den handlade om en varg som vid fullmåne förvandlades till människa..
2010-02-03

  noname_realmind
Så sant! Mycket bra skrivet.
2010-02-02

  jacqueline VIP
Bra uttryckt! Tycker om rytmen och den ironiska tonen som passar väl för budskapet.
2010-02-02

  Mr Lindemann VIP
Ja, detta att man slår på det svage så

det är inte bra

eller att varför finns det hemlösa?
2010-02-01

  walborg
Min privata erfarenhet är att förvaltare av andras pengar aldrig bestraffas.
En del av dessa "yrkesutövare" kan därför ha skamlösa, ansvarslösa, cyniska manipulatörer, bedragare och tjuvar i sin grupp utan att de riskerar att ställas till svars.
Detta verkar vara ett utbrett fenomen över hela den rika världen, och kanske inte minst i USA.
Vad skall vi tänka om det?
2010-02-01

  Lavinia Röd
Ja, dom som ser andra som byte har funnit i alla tider. Jag får många tankar i mitt huvud av denna text....Man undrar hur deras självbild ser ut?
2010-02-01

  Larz Gustafsson VIP
Detta med varulven är ett intressant fenomen.
När kulturfernissan krackelerar kommer vilddjuret fram.
2010-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer