Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad har god poesi med kaktusar att göra? (Cul-de-sac = återvändsgränd)

Och, nej  jag mår bra... 




Spätblume/Late bloomer

 

Skogen 

den milsvidda

döende

kottar för fullt

 

kaktusar

strax innan

dehydreringsdöden

blommar, frösätter

anförtror sig

frömässigt

åt framtiden

 

frostnupna

frystorkade

druvor

ger finaste

eiswein

 

olyckliga

tragedislagna

män och kvinnor

kväder, kvider

sig poesiledes

genom livet

medan de

önskar

sig döda

 

 

Weltschmerz

ger så vackra rosor

när givaren

är död

 

ibland är

poesi

de sista

hjärtslagens

rytmik

 

en själens

cul-de-sac

säckpipans

sista pysning

genom lägsta

dronpipan




Fri vers (Fri form) av Björn Donobauer
Läst 2300 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-02-02 09:20



Bookmark and Share


  BitterSweet
Så ofta studsar min själ mot detta livs "dead-end".... och visst kvider jag... ändå, lyckas min själ smita ur säcken. Den hittar hål och stora maskor och revor i väven och tvingar sig ut och upp mot himlens vita valv, gång på gång på gång. Lite, lite tröttare för varje resa, men det är ju livets villkor, mot dödens vila tröttnar vi alla en liten aning mer för var dag som går.
2010-02-24

    ej medlem längre
En sann poesibädd att dö på;


/ibland är

poesi

de sista

hjärtslagens

rytmik/
2010-02-04

  Lavinia Röd
Snyggt, det ligger nog något i detta. Jag slog upp orden Cul-de-sac på Wikipedia och där stod det att det var "Djävulens gisslan". Men det kanske också passar i sammanhanget?
2010-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer