Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

INUTI ÄGGET

Inne i det ovala
kan vara
fågel, orm, fisk eller nåt,
ett embryo kanske av stora mått.

Inuti ägget
är det helt klart,
klart och skimrande
och en boll av gult.

Vitan och gulan
likt smäcken och smulan
tills skalet har gått i kras.

Det finns Kinderägg av hemlisar.
Det finns Fabergeägg av glittringar.
Det finns Köningsägg av fumlisar
och dumlisar.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 321 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-02 10:33



Bookmark and Share


  noname_realmind
Mysrolig dikt som raskar över! :))
2010-02-02

  Ewa-Britt Nilson VIP
Strålande kul!
Något, som fick
att fantasin
ett steg
till gick!
2010-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar