Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ORGANISATÖR

Du som alltid har invändningar
och gruffar, min Son
på resor vi gör
Förr eller senare
så pyser ditt missnöje
din avsky

Du som tycker att allting sker
på villkor som är mina
Livet är en ständig resa
planera nu
gör det du
så följer jag med
då får jag säga min mening
bra eller dålig
då får jag gruffa, min Son
eller glädjas
ty du är kanske en
organisatör, vad vet jag
och du

Men du vill nog inte
ta mig med
då kommer du undan
slipper tänka på nån annans behov
slipper boka för mig
Skulle du trivas då?
Skulle du njuta då?

Eller skulle jag få komma med?
är jag välkommen någonstans?

Kanske är jag en böld i arslet
på din Gotladscykelsemester

Kanske pyspunkan på din
gummimadrass

Eller din ruttna dyvikspropp

Du som gruffar och beklagar
i missnöjdhet, min Son
boka och beställ
Men betänk att det finns
fyra viljor till, min Son
fyra som drar åt olika håll
-Åh, Gud så vi stretar och drar!
En vill hit
En vill dit
En annan vara hemma
En annan bort
Någonstans Ingenstans
Utomlands Inomlands
Till skogs Till havs
Till fjälls
Och en vill helst sitta
i bersån

Ena oss nu
gör det du
få se om du lyckas så bra
ty du kanske är en,
överraska mig nu,
en organisatör
ja, en helt superb




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 761 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-02 12:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar