Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I HASTIGT MOD

Vad ska tas med
på denna resa?

Vad har jag glömt
som ska med?

Planet går snart
och något är glömt,
men vad?

Resa till Maldiverna
och planet går snart
badbyxorna är med

Jag anar att det är
nåt som ska med
till Maldiverna
som är glömt
som ska gå snart
planet med badbyxorna

I hastigt mod jag
Springer till resebyrån
Jag hade ju inga biljetter

Pengar och tid
inget pass ingenting

Sitter och gråter
av förtvivlan
av hastiga mod
av glömda badbyxor

Snön faller i tysta
stora
tussar

Jag plaskar med bara fötter
i förortstorgets
tömda
snöfyllda fontän
i pudersand
på Maldiverna

och aldrig mötas de två




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 316 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-02 12:41



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
ja visst vore man hellre där!
2010-02-02

  noname_realmind
Sorgsen... om en förtvivlad längtan efter sommar och varma stränder, mitt i snöyran... Samtidigt underbart rolig att läsa, full med överraskningar.

Härligt skrivet! :))
(på Maldiverna är det underbart att vara... kristallblått vatten och supervarmt...)
2010-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar