Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

RUTA ETT

I försök efter försök
jag slår och sparkar
armbågar mig fram
pulsar och pustar
kasar fnyser
kan inte precis påstå
att det är flyt
Ruta ett
verkar vara den plätt
där jag slagit rot

Åkallan om medvind
Böner som segel
att få använda
min spinnaker

Alltid bara kryss
ständigt på kryss
i ruta ett

När det nongång tycks mig
att nu
nu minsann…
Då har jag glömt
att centerbordet skjuta i
då driver jag baklänges
en ruta bakåt
Framåt fast bakåt
är faktiskt bakåFRAM




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 215 gånger
Publicerad 2010-02-03 11:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar