Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MACHO

Tuff? - Nä det vill ja inte påstå.
Macho? - Jag är, ja, en av testosteron.
Manlig? - Jo, nja, jag kan ju vara fjantig,
kallas för kärring ibland.
Stark? - Det beror nog hur du menar,
i psyket eller muskelmassa.
Du får allt precisera dej en smula.


Jag är tuff, ibland hård
som om jag har en kvävlarsjäl.

Jag är macho när jag inte tänker på det
och diskar och tvättar min byk.

Jag är manlig tror jag, vänta ett tag,
jo där nere hänger en kuk.

Stark att orka, att ta smälek och kärlek det vet jag att jag kan.
Men att lyfta och bära är jag ganska vek.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 224 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-03 17:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar