Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FÖRSÖRJNINGEN

Det är våra tre barn det gäller.
Det är tungt att försörja dom.

Den äldsta bor inte hemma,
den i mitten har svårt att fixa
sommarjobb, men är en hejare
på att vinna tradera-auktioner.
Den minsta, sexton, tar det
mesta med orden: ”Vem bryr sig!”

Det är dom ditt liv gäller
och försörjningen.

Vem är då jag?
Vilken plats har jag i ditt liv?
Medförsörjare?
Hemsnickrare?
Bilreparatör, husreparatör,
snöskottare, dammsugare,
matlagare, familjehuvud?

Ja, allt detta vill du
Jag skall vara.

Smal, ha ögon för stiliga kläder,
ha ett bättre betalt jobb än dig.
För män skall ha det.
Så skall det vara,
så har det alltid varit.
men jag har tjänat mindre;
i tjugotre års tid,
har jag tjänat mindre.

- Vill du ha kuk?
- Nä, jag misstänkte det!

För det är ju barnen det handlar om,
att försörja.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 251 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-04 11:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar