Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En mycket gammal drapa. återanvänd


Risken finns


Kräfta? Herpes? Syfilis?
Risken finns! Risken finns!
Livet hinner kapp dig bror, om du finns!
Om du finns!
Se dig kring: Allt är hö!
Så varför gömma dig i parken för,
du ska ju dö.

Arbetslös? Friställd? Non grata?
Chansen finns! Chansen finns!
Drick upp din vätska, bror, så det hinns!
Så det hinns!
Kul att se dig här i kvarten bror,
länge since

Njursjuk? Frusen? Spottad på?
Risken finns! Risken finns!
Tumla mellan SJ-bänkar, bror, som en stins!
Som en stins!
Kul att se dig här i hallen du,
länge since

[Mätt i magen? Fet och nöjd?
Mammas lilla ögonfröjd?
Kylan biter i svarter kväll?
Svarter kväll!
Du sover väl, sover väl? ]

Död? Frusen? Bortglömd här?
Risken finns! Risken finns!
Flaskan som du håller kär
är allt som finns
Allt som finns!

[Mätt i venen, lam och nöjd,
dödens timma smått fördröjd,
bland all bråte
i drivan höljd ]

Bror tog en sil.




Fri vers av Janjohan
Läst 246 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-06 22:37



Bookmark and Share


    Orm den gamle VIP
En djävligt schysst burlesk över en knarkare!
Visst är det så att alla skall dö, så varför bry sig om alla sociala tabun och förhållningsregler?

Bror ta en sil!
2010-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan