Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

botten är nådd

 

 

hon är inte den som svär

nej, hon avskyr svordomar och hårda ord

men hela hennes sinne överfylls av ord

hon inte vill ta i sin mun

men låter hon bli att uttala dem

exploderar hon

och blir aldrig mer hel

så hon viskar

i sin ensamhet viskar hon

i fantasin skriker hon

hur jävla dum i huvudet

han är

och vilket helevete hennes liv

har blivit

och det känns som hon ska kräkas

men istället dammsuger hon en gång till

tvättar lite mer tvätt

och bäddar alla sängar

utom hans




Fri vers av Jojo
Läst 286 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-07 12:38



Bookmark and Share


    Mejja
Fylld av känslor.
Ilskan sprutar.
Bra skrivet - det känns!
2010-02-09

  Hannadraken
Känner igen så väl. Och det är nog okej att svära lite, tror jag.
2010-02-09

  Cinemiracle
AJ!
Den biter och ger magvärk för lång tid framöver. Strålande ögonblicksbild, som tyvärr sannolikt är högst dokumentär i tusentals hem. Knivskarpt och på god prosa fångar du en högst allmängiltlig bild som de flesta av oss känner. Tystnad istället för kommunikation.
Skulle det bli bättre om man svor och skrek? Jag tror det! Varför beröva sig så många procent av språket? Varför låta ilska och förtvivlan vara otydliga?

Kunde gå loss på det här - fast vilar istället i din dikt med värkande inälvor...
AJ!
2010-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Jojo
Jojo