Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag klättrar i träd för att veta om det bara är pojkar som får gräsfläckar av molnen

vackra lockar i honungsblond
fötter springa i gräset
ljud av hjärtats skratt
men inte ska väl flickor busa?
inte skall väl flickor klättra?

men jag klättrar i träd för att veta
om det bara är pojkar som får gräsfläckar av molnen
om det bara är pojkar
som får jord under naglarna

om det bara är pojkar
som skall upptäcka andra sidan
staketet och få stickor i fingret

om det bara är pojkar
som skall leka vilt och stoja

jag måste veta
hur träden känns
när äpplen faller ner
mot marken
jag måste veta hur körsbären smakar
i sommarns varma famn

jag måste få veta
om det bara är är pojkar
som får nudda trädens kronor
få gräsfläckar på kläderna

och för ett ögonblick
bara stoja

...för visst skall även flickor busa

 

 




Prosa av ~~*MariamAurore*~~
Läst 241 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-08 02:20



Bookmark and Share


  walborg
Absolut! Underbart befriande att läsa!
2010-02-09

    ej medlem längre
Vilken härlig beskrivning av den nyfikenhet som ju båda könen besitter! Tycker mycket om!:)
2010-02-08

  Larz Gustafsson VIP
http://www.poeter.se/viewText.php?textId=907047

2010-02-08
  > Nästa text
< Föregående

~~*MariamAurore*~~
~~*MariamAurore*~~