Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

( ja den handlar om en båt)




Det ska dofta tjära

 

 Struken sista gången
 med varsam hand
 och kärleks blick berörd

 innan sjösättning
 i blåa vågors glitter
 innan namnet
 skall dig givas

 vacker där bland
 havets vågor
 stolt och stark
 i böljans hand
 född på både hav och land

 det skall dofta tjära
 om din jungfrufärd
 doft av varje penseldrag
 doft av tång
 och vilda alger

 det skall dofta
tjära om din resas gång
från strand till strand
från hamn till hamn
ur en hymn du föddes
ur en furas rot

du doftar tjära
så trolskt
så sagolikt

 




Fri vers (Fri form) av ~~*MariamAurore*~~
Läst 693 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-09-18 02:17



Bookmark and Share


  Grävling
Tjärdoft och vågskvalp. Det var länge sedan jag rodde men din dikt framkallar halvt glömda dofter. Dock tycker jag nog att sista strofen kunde utelämnas - dikten/bilden/känslan är trolsk och sagolik även utan att det behöver förtydligas på slutet.
2010-09-18
  > Nästa text
< Föregående

~~*MariamAurore*~~
~~*MariamAurore*~~