Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
The Network är en film från 1976. Den har några fantastiska monologer. De två sista raderna har jag stulit därifrån.


Värdighet försvunnen

Det är något som är fel

Det är någonting som verkligen har gått så fel

*

Människor isolerar sig

Vår värld blir

mindre

Smalare

Fattigare

Vi blir lurade

När våra åsikter reas ut

-

Våra själar har blivit maktens valuta

-

Och friheten finns

Bara att köpa i de mest exklusiva affärer

*

Blir inte du också förbannad

När verkligheten inte kan nås förutom i tystnad?
(Långt bort ifrån där man tvingats leva)

*

Innan jag föddes ekade tokfans profetiska vrål över etern:

Jag är en människa för helvete!

Och mitt liv har ett värde




Fri vers (Modernistisk dikt) av Exi
Läst 293 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-02-09 19:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Exi
Exi