Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rondellen 2013-03-20


Perihelion

En snö som aldrig smälter
alltid denna tunna
kalla hinna
över allt överallt
Detta enorma vita lakan
som får en att ana
planetens krökning
runt sig själv
och tidsrymden
och solens närhet
som aldrig värmer




Fri vers (Fri form) av Exi
Läst 289 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-03-21 21:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
ja, så vacker. och så vackert du läste. jag är glad att jag var där, lillebror.
2013-04-17

  pang
finstämt och storslaget på samma gång. gillar perspektivet den lilla människan i ett universum och hur du skapar bilder till det, framför allt här:

"detta enorma vita lakan
som får en att ana
planetens krökning
runt sig själv"
2013-04-14

  Exi
Tack! Tänkte kanske förklara titeln. Perihelion inträffar vid midvinter då det är som kallast, men jorden befinner sig som närmast solen.
2013-03-21

    Max Poisé
Det är en shitty årstid!
Snyggt skrivet!
2013-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Exi
Exi