Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

minimalistisk period




fluorescerande [metall i design]

~¤~

Den tunna röken transforcerande människan
med nattvakna fåglars beskådan

ljuset över de väsen som går där i trädgården
står där

i det annars svarta

nervljustrådars mjukrunda chakrans sken

i svart metall
hårdkantad design

invid Asken
bredvid lyktan

likt facklan smälter i ring sin intilliggande snö

den burdusa sökte den fluorescerande människan
i nattvakna fåglars mer och mer diffusa beskådande ögon

ljuset över de som står där i trädgården
går där

i framtidsvisioner och de förflutna minnens nostalgi
piano och cello, stjärnor och raketer
att begrunda likt solen toppen
av berget av svart is
att smälta i evigheten

 
måsten ned till månsten

likt upplysningstiden sprider orden
i den annars mörka bergskedjan Hypothalamus

den av människan oupptäckta

likt den varma oasen sin kalla hägring

som

fluorescerande metall i design

~¤~

LPWJ 11/02/10

 

guldletare [solstråle i liv]
http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1073482

hibernation [grässtrå i snö]
http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1073479




Fri vers (Modernistisk dikt) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 559 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-12 04:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP