http://litenupplaga.se/detail.php?id=561

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ur den snart utgivna diktsamlingen "Vanmakten"
http://litenupplaga.se/detail.php?id=561




Kodord : 1:a, 0:a, 1:a, 1:a, 0:a

 

Du kan inte föra en kamp mot den onda om du inte sluter henne i din ömhets sköte

 

 

Penetrerad ska hon födas

på nytt

och på nytt

 

bli kärlek

blandas i ditt blod

svepas som en drink i skymningen

 

och du och hon ska sitta där

förenade och upplösta

i varandra

 

 

Så ska din kamp föra i dansen

två steg åt höger

vila på foten

 

fatta min rygg

med din styrka

 

(men du, den här sången har inget med verklighet att göra

det anar du nog redan, men jag vill ändå förtydliga mig)

 

För finns där en sten på din uppfart

som alltid river upp stora sår i dina ben

i din panna - på ditt hjärta*

så, snälla älskade,

gå inte nära henne

 

Du måste ta dig tiden att läka

ty också läkningen är kärlek

 

(Nej, min vän, verkligt är det inte,

men ändå mer konkret än något annat jag bett dig om)

 

Hon är din rädsla, eller hur?

och när jag älskar dig

älskar jag också henne

 

 

 

Fatta glaset, tvillingbror

höj din glädje mot min 

i botten på kalken (den sura)

 

 

finns spegeln du trodde dig sakna   




Fri vers av Hannadraken
Läst 240 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-02-12 08:55



Bookmark and Share


  Emme VIP
Jättebra!
2010-02-12

    ej medlem längre
Läser den inte. Väntar på pappersformatet! :-) *kollar brevlådan*
2010-02-12

  Uppfångad
Så bra!!
Upplösta och förenade...

Det får mig att sakna

Du är grym
2010-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Hannadraken
Hannadraken