Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten sång som kom till mig på morgonpromenaden


Den väna gossen Sigurd






Den väna gossen Sigurd
från Skånes södra kust
blev innerligt förälskad
så fylld av hopp och lust
Det var den sköna Emma
ifrån Östaröd
som lockade och pockade
med sin unga glöd

Och Sigurd gav sitt hjärta
gav sin varma fröjd
till denna vackra flicka
så gladelig och nöjd
De dansade i natten
där havet möter land
de älskade på klipporna
och gick sen hand i hand

Men kärlek är föränderlig
så flyktig och så blind
en yngling mister vad han fått
i ödets snabba vind
Och Emma gick sin egen väg
med ett leende
vinkade adjö adjö
på återseende

Bs-05











Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 567 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2005-10-31 13:34



Bookmark and Share


    carimba
snyggt rimmat med flyt....
2005-10-31

  Anders P VIP
låter som ett gammalt skillingtryck
2005-10-31

  Tobbe
Skånepåg som jag är
och en vän av rim,
så älskar jag den här
som får mig att längta "himm".
2005-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg