Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vår

Nu när vårens vindar leka
här i svea rikes bygd
säg vad känslor kan väl tveka
säg vad är väl sans och dygd
hjärtat sjunger själen dansar
naken ur det slutna veka
ut ur all besinnings skygd
över ängarna går valsen
utan vett och utan blygd
salig säll den glädje smeka
famnar famnar famnar
den ljusa tid som är
famnar famnar famnar
vad vårens vindar bär







Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 1363 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-05-18 13:10



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En text som snart nog kan bli aktuell, som enkla fordon i vart ställ och stall, stark nu solen värmer och upp lyser, envar som i tanken eller huset hyser, tänker och ser till i hjärtat sitt svall.
2018-03-30

  Johan Strömstedt
En text utan tidsaxel. Anders Deval kunde läst den till ett valborgsmässobål. Fint
2014-03-27

  Sunlight
åh ljuva vår vad jag längtar
så kallt och bistert nu
men här i dessa rader bor våren - fönstret till sommaren
hör toner av Frösöblomster av Peterson-Berger runtom när jag läser
(mina rötter härstammar från Jämtland :))

något att drömma sig bort i nu
när året närmar sig den mörkaste tiden

2012-12-10

  Drömfångare
Läser denna när det är höst, men känner ändå de varma vårvindarna skölja över mig :)
2012-10-19

    J. Herward

Åh det var längesedan jag fick läsa något så rofyllt!
2012-08-28

  aol
verkligen själen tar glädjeskutt hela tiden när man läser denna käcka härliga vårdikt kram vännen,
2012-05-29

  S.A.I. Steve Lando VIP
ja de ä dailiga stunder som väntar
2012-05-29

  Linda CH VIP
Härlig! Du fångar vårkänslorna på pricken i din porlande, dansande kärlekshyllning till lyckans årstid.
2012-05-23

  ULJO
Man blir glad av dina ord
2012-05-20

  Ewa-Britt Nilson VIP
B ra att vi har
O en egen star
D ejlig som oss tar
I dans i vals i sol igen
L iksom i fjol!
************
2012-05-20

  Maria T
Underbart sjungande
dansande, ljumma
vårvindar
2012-05-20

  papessa
'

som alltid är det roligt att läsa dina alster
kram från Elisabeth
2012-05-20

  Erik L
Härligt flyt, glatt och sångbart. En passande vers att läsa en dag som denna!
2012-05-20

    © Birgitta Wäppling VIP
Fint flöde i dikten. Den blir nästan som en sångtext inombords när man läser den.
2012-05-20

    leelee
Lite trolskt...
2012-05-19

    Maria Malm
Härlig vårkänsla, med pirret i bröstet när själen tar sig en svängom!
2012-05-19

    ej medlem längre
Härlig text!
2012-05-19

  © anakreon VIP
Ypperligt om vårens fantasteri.
Calle
2012-05-19

  limerick
Härlig vårkänsla i din, som vanligt, mycket rytmiska, välrimmade text.
2012-05-18

  zallander
Snyggt, i den rätta formen
2012-05-18

  bittemi VIP
Å vilken härlig, livsbejakande text!
2012-05-18

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Mmmmm vad vårigt och skönt
och varmt du beskriver den
vackraste av alla våra årstider
2012-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg
Bodil Sandberg