Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill skiljas


de 3 orden
kommer för evigt eka
i mitt huvud...

hemsöka mig

’jag vill skiljas’

du var bakfull
och satt på soffkanten
jag vid datorn
när du inte kunde
hålla tillbaks det längre

jag bet frenetiskt ihop
mina käkar
strax innan du särade på dina

dottern lekte
duplo-lego

den första tåren gjorde entré
strax innan det första
ordet

jag visste

jag visste hela tiden
att det skulle sluta såhär

din rättfärdiga hämnd

mot att jag är
den jag är

dock
lite som att försöka
lugga en skallig



jag måste utplåna
varenda gnutta hopp

stålsätta mig
men jag vet inte hur

jag vet inte hur
jag ska klara mig
igenom detta

för att klara mig
igenom detta
behöver jag dig

du

typiskt

just du
som jag inte får ha
vid min sida

den här gången måste
jag klara mig själv
och jag är inte så bra
på att klara mig

ensam

med tre ord
som enda
följeslagare

ekande

’jag vill skiljas’












Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 460 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2010-02-17 10:15



Bookmark and Share


  stella
Griper tag och håller greppet!
2010-04-23

  HQ
För mig är poesi känsla
och mycket mer känsla än så här
tror jag inte att det är möjligt att få in
på så få rader.
En text som känns ärlig, rak och smärtsam.
Den biter tag, gräver sig in och stannar kvar.
2010-02-19

  Christer Eriksson
Pubertalt skriven poesi för frånskilda vuxna som har barnen varannan helg och som fortfarande tycker Hugh Grant är en fantastisk skådespelare. Inte bra, enkelt skriven och i princip helt utan poetiskt inslag, mer som en novell med korta rader och gammalt budskap.
2010-02-18

  kärleks ängel
väldigt fin känslan!!
2010-02-18

  Nina Nightwish VIP
Aj, den sved.. Fint skrivet..
2010-02-18

  Suzy med punkterna
Ruskigt bra skrivet och med stor känsla....
2010-02-18

  kråkan VIP
Ja..inte är det roligt..det där..fint skrivet..så man vill fälla en tår..
2010-02-18

  Pytti
Vackert, sorgligt och fruktasvärt. Människor har en konstig förmåga att klara sig genom den värsta skiten, och sedan hitta ännu bättre vägar...
2010-02-18

  billie
fint. känns mycket och hemskt.
"för att klara mig
igenom detta
behöver jag dig

du

typiskt

just du
som jag inte får ha
vid min sida"
Mycket bra.
2010-02-18

  Shininkagemusha
Tajt, jävligt tajt.
2010-02-17

  malin...
Aj, aj, aj. Vet du, du fixar det. Och en sak till, du är en jävel på att skriva!!
2010-02-17

  Stefan Viljehammar
Det är alltid tragiskt att slita isär två ihopflätade.
2010-02-17

  stenen/ Yv Ericsson
rätt som de är så finns dom där på riktigt. orden. de tre.
men se det som en möjlighet istället vännen. ett äktenskap som lever på kanten är inget liv. det är vid slutet allt kan börja!
jag är på detta helt säker. och erfaren..mycket bra skrivet.
2010-02-17

  Emme VIP
Stark, berörande... Får mig att tänka efter.. Du skriver väldigt bra!
2010-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP