Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den olympiska tankens baksida, Fortare, Högre, Snabbare




Citius, Altius, Fortius

 

Citius

Snabbare än någonsin
hårdare kompressison
mäktigare centrifugala krafter

Altius

högre än banans vägg
högre än alla skydd
himmelshögt

Fortius

så himla snabbt
så oböjligt hårt anslag
så fort till sin grav

 

Men det är tanken som räknas

Olympens gudar älskar 
dem som dör unga

 

 




Bunden vers av Björn Donobauer
Läst 408 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-02-13 18:48



Bookmark and Share


    Lillemor
Vem kan väl döma?
Är inte "alltet" -
nästan åtminstone -
idéer, föreställningar
värderingar?
Det är det där som
inte tillhör "nästan"
som är det ruggigt svåra. Som inte tillhör
våra värderingar eller föreställningar
Är det inte det en del/vi söker?
Åter till verkligheten: du har återigen skrivet
en tänkvärd o högaktuell text,
en stilig o rolig text som fick
åtminstone mig att tänka till.
2010-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer