Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VARJE VINTER

Det är måndag kväll
Det är kallt och ruggigt
Hösten är definitiv i sin
omsorg
Min jacka är min borg

Stormen har lagt sig
efter dagens munväder
Nu hörs endast
regndroppsdansen
mot rutan
Den kan hösten inte
va förutan

Allting stelnar snart
utav is och snö
Och kylan blir
vit och total
Livet dör och begravs
varje vinter
Och drömmar spricker
går i kras

Tänk ändå
Mitt i dess mörker
kan en ljum vind
sätta vart stelfruset
hjärta i brand
Tända hoppets låga
Längtan efter vår
och sommar
Sommaren är ett avlägset land




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 341 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-13 23:50



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Min jacka är min borg"

Superbt!

"Home is a black leather jacket fitting closely to my brain" (The Stranglers)
2010-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar