Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trampa inte på Finn när du jagar

Fly
djuren skriar i skogen
dagen är nära så fly
lilla liv
världens minsta djur är ensam och flyr genom regntung skog
djur med horn och grågröna pepparkornsögon
horn så mjuka
ludna djur som stångar sig fram
hävdar sig
Att fly är rätt om man
är världens minsta djur.

Genom mossar som inte längre är gröna
svarta av ålder
kapilärer
trådig mossa äter stenar i skogen
där djuret flyr
dämpar de hastande stegen
inget ljud
får höras där hon försvinner

Hon har lämnat skogen
Nu har namnet rentvåtts

Född till världens minsta djur
är ett fruktansvärt brott




Fri vers av Ran VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-14 13:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ran
Ran VIP