Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÄSTERLANDSVISIONEN

Vad gör dom egentligen på sommaren,
alla tokiga nordbor?
Så fort som solen väcker klorofyllen till liv
så blir det ysterhet utan like.
Stress Stress
Allt skall hinnas med under fyra snöfria månader.
Glass
Hagar
Bad
Grilla hud
Grilla biff i öppen spis
Galna sommarnattsförälskelser
(inkluderat älskogspraktik)
"I morgon aids"
Fester
Utflykter
Pic-Nic i det blöta
Resor
Husvagn
Kanot
Windsurfing
Supa
Kröka
Booza skallen i bitar
Sandhamn
Räkor
Surströmming med tunnbröd
Sill å nubbe
Gravad lax
Kräftskiva
och så PANG!

Så är det plötsligt tyst.
Tyst och öde.
Det är september.
Alla sitter i sina bilar
i kö på väg hem från pappersplock och fabrik
VARDAG
VARDAG
Grå
Grått
Dystert


Essingeleden - Kö
Västerbron - Köö
Skanstullsbron - Kööö
Johanneshovsbron - Köööö
Tranebergsbron, Danvikstull lika så

Finns det någon som kan ge oss
dessa fyra månader konstant?

Vi är som en fjäderdriven spratteldocka,
under hösten skruvas fjädern upp.
Och ju närmare maj vi kommer
desto spändare blir fjädern,
för att till sist släppas.

Oooh vad det sprattlas.
Hoppar

Runt
Runt Runt
Runt

Ramlar
Hjälps upp
Vibrerar
Sedan långsammare långsammmmmmare
och lååååånnggggsssssaaaaammmmmmmaaaaaarrrrreeeee

e

e

e

e
puuuuuuuuhhhhh

Tills det är stopp
Fjädern är nu helt slapp
Det é tyst
Det är ofrånkomligt höst
Tyst höst

Och så börjas fjädern åter att vridas opp

- Vet du vad det är som går och går
men aldrig kommer till dörren?




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 401 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-14 22:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
känner igen mig i mycket, framför allt allas förväntningar på sommaren, den stackaren:-)

jag gillar hösten främst pga av luften och färgerna (även de grå!) och troligen på att de flesta inte gillar den:-)
2010-03-21

  Larz Gustafsson VIP
Känner igen titeln från en tidig Lundell...
2010-02-15

  peter markurth
tänkvärd
2010-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar