Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänk så mycket glädje en vattenpöl kan skänka..............


Vattenpuss

Det knastrar i gruset
och regnet faller ner
Ett barnansikte lyser
av det som ögat ser

I glädje trippar fötter
längs grusvägen fram
Den lilla vattenpölen
i leken blir en damm

Där simmar några ankor
med näbbar av plast
En barkbåt glider stilla
med glasspinne till mast

En barnaskaras glädje
den lyser som en stjärna
Hoppar runt och skvätta
det gör de mer än gärna

En lärka finner pölen
och kvittrar så glad
Han tvättar sin vinge
och tar sig ett bad

En flicka och en pojke
som kliver av en buss
De kramar varandra
vid livets vattenpuss

Solens strålar värmer
och torkar pölen bort
Den kärlek den födde
blev lekfull men kort




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 714 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-02-15 07:35



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
aaaah, fick en serie multipla mentala orgasmer här, vid läsningen av din underfina text som sinnena via leken oss bär
2010-02-17

  thyra
Djupet i pölen blev enormt när träden speglade sig, som liten blev jag rädd och aktade mig noga för att plaska i dem :) Fina rim och fint berättat om vattenpölens mening i livet! Fint!
2010-02-16

  sellout
Fin..:)
2010-02-16

  anita VIP
En helt underbar dikt om en vattenpuss.
2010-02-16

  walborg
En helt förtjusande text om en liten oskyldig vattenpuss!!!
2010-02-16

    Bodil Sandberg
En underbar dikt om vattenpussen ..lekfullt härligt vårligt!!!
2010-02-16

  anits VIP
Fint skrivit, gillar den här, mycket
2010-02-16

  Lady Alassa
Bra ämnes val. Finns något ljuvligare en våta eller rentav vatten pussar??
2010-02-15

    sajo
Du får mig att minnas vattenpölarna på vägen utanför i min barndomsby hur det var så intressant att gå dit med gummistövlar på och hoppa i dom.

Även skatorna tog sig ett bad i dom.
2010-02-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO