Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SVÄLTA RÄV

Du har trumf på hand
En intensiv klappjakt
för att vinna seger
Du har det avgörande esset
som får mig ner på knäna

Det som utraderar alla glimtar i ögonen
Ögonglimtar
Ögon som hoppas
Leenden som är likt Disneylycklig snö
Rena och vita

Men ändå
Ändå är det DU som agerar den
förlorande
Den som sjunker in i skammen
lever i förtvivlan
hopplösa kval

Du säger att du vill ge upp
att du inte orkar mer
räcker inte till
DU med ditt trumfkort
Segergiv
Syna mig
DU
som spelar mot Jokern

Segergesten blir rent outhärdlig
Huvvaligen
Detta är en alldeles
tvättäkta svälta räv

VÄG
SANNING
LIV
Lys på vår stig i nästa giv




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 459 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-15 18:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar